澳門文化中心

兒童劇場《小枕頭不睡覺》

24 - 26.12.2021  參閱詳情

$180

2021年11月14日公開發售







小枕頭不睡覺
爸爸媽媽,你有過 “氹瞓覺” 嘅苦惱嗎?佢哋一上床就即刻彈返起身,橫衝直撞紮紮跳。佢哋最叻用被變魔法:收埋自己、化身公主、變砵砵車!佢哋鍾意數綿羊,1隻、2隻、3隻......未到100,最後反而係你瞓著咗!

來自上海的「小頑家兒童戲劇」,將為2歲及以上孩子帶來鬼馬兒童劇《小枕頭不睡覺》!演出透過可愛搞笑嘅形體動作及敲擊樂,將兩姐弟嘅枕頭大戰活現眼前,今個聖誕,一於玩轉夜晚唔瞓覺,陪小朋友天馬行空!

請觀衆提前到達演出場地,以配合疫情期間相關措施,讓我們一同防疫!



24.12.2021 , 星期五 17:00  小劇院
25.12.2021 , 星期六 14:45  小劇院
25.12.2021 , 星期六 17:00  小劇院
26.12.2021 , 星期日 11:00  小劇院
26.12.2021 , 星期日 14:45  小劇院


小枕頭不睡覺
爸爸媽媽,你有過 “氹瞓覺” 嘅苦惱嗎?
佢哋一上床就即刻彈返起身,橫衝直撞紮紮跳。
佢哋最叻用被變魔法:收埋自己、化身公主、變砵砵車!
佢哋鍾意數綿羊,1隻、2隻、3隻......未到100,最後反而係你瞓著咗!

《小枕頭不睡覺》專為2歲或以上幼兒設計,全劇並無對白,以可愛搞笑嘅形體動作,配搭木琴、馬林巴琴等敲擊樂演繹,將兩姐弟嘅枕頭大戰活現眼前,飛機、大炮、龍舟、獨木橋,一個枕頭全部成真!

來自上海的「小頑家兒童戲劇」上演超過50部兒童劇作,合共逾500場次,足跡踏遍全國,贏盡笑聲和掌聲。今個聖誕,一於玩轉夜晚唔瞓覺,陪小朋友天馬行空!

請觀衆提前到達演出場地,以配合疫情期間相關措施,讓我們一同防疫!

小頑家兒童戲劇 (上海)

50分鐘


門票開售日期 :  14.11.2021 - 26.12.2021

14.11.2021 - 27.11.2021


CCM摯友購票優惠
- CCM摯友購票可享九折優惠
- 早購優惠:CCM摯友於開售首十四天(14-27 11.2021)內可獲八折優惠
澳門樂團之友、澳門中樂團之友亦可享受以上購票優惠

學生/長者/殘疾評估登記證持證者
-12歲或以下兒童、澳門全日制學生、65歲或以上長者及殘疾評估登記證持證者可享半價優惠(入場時需出示證件)

三人行家庭套票 ($390)
此優惠包括兩位成人及一名小童

團體票
-一次購買相同票價門票十張或以上,可享八五折優惠

銀行卡
中銀信用卡或中銀卡持有人購票可享九折優惠

(以上優惠不可同時使用)

2021年11月14日公開發售



主辦 : 澳門文化中心



- 演出最適合2歲或者以上之兒童
- 場地管理人員有權不讓遲到或中途離場的觀眾進場,亦有權決定其進場的時間及方式。
- 主辦機構保留更換節目及表演者的權利